'2030'da korkunç bir dünya olacak'
TÜRKİYE Erozyon’la Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Konya İl Temsilciliği tarafından Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa katılan TEMA Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, “1980 yılından beri küresel ısınmaya dikkat çekiyorum. Önlem alınmazsa 2030’da korkunç bir dünya olacak” dedi.
Sabah saatlerinde Konya’ya gelen Hayrettin Karaca, TEMA İl Temsilcisi Namık Ceyhan ile birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı makamında ziyaret etti. Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ‘Erozyon ve Türkiye’nin Maruz Kaldığı Tehlike’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Karaca, küresel ısınmaya dikkat çekerek, “1980 yılından beri küresel ısınmaya dikkat çekiyorum. Bu konuda herkesi uyarıyorum. Eğer önlem alınmazsa 2030’da korkunç bir dünya olacak. Bir an önce gerekli önlemler alınmalı. Önlemde gecikilirse, geleceğin en korkulu silahı olan buğday üretiminde büyük sıkıntılar yaşayacağız. Böyle bir yaşamı istemiyorsak, herkes üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu.
“BAŞBAKAN FARKINDA DEĞİL”
Yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı toplantıda Karaca, Türkiye’de meydana gelen sel felaketlerine de değinerek şunları söşyedi:
“Bu felaketler sonucunda 41 kişi hayatını kaybetti. Her ortamda önlem alınması gerektiğini söylediğim için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beni azarladı ve ‘Abartıyorsun’ dedi. Yani Başbakan’ın ‘Abartıyorsun’ dediği kişiler arasında ben de varım. Sel olmuş, insanlar ölmüş, köprüler ve binalar yıkılmış. Bu çok bir şey değil mi? 10 bin kişi mi ölseydi? 41 kişinin canı önemsiz mi? Ama o farkında değil. Sadece o değil, 1946’dan beri iktidara gelen hükümetlerin tamamı olayın farkında değil. 1946’dan bugüne kadarki hükümetlerin programlarında erozyonla ilgili hiçbir önlem yok.”
Hayrettin Karaca, konuşması sonrasında bir soru üzerine, “Başbakan beni birebir görüşme sırasında azarlamadı. Yaptığı bir konuşmada sel felaketi ile ilgili söylemler için ‘Abartıyorsunuz’ demişti. O dönemde sel felaketine ben de dikkat çekmiştim. Yani başbakan beni de azarlamış oldu” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren konferansın ardından Karaca Esentepe İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle biraraya geldi.