herkesburada
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
herkesburada

herkesburada SeN nErDeSiN

AnasayfaPortalliGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

İlk kol saati nedn icat edildi?????

3 posters
YazarMesaj
grkn_ceza
Admin
grkn_ceza

İlk kol saati nedn icat edildi????? Empty
MesajKonu: İlk kol saati nedn icat edildi?????   İlk kol saati nedn icat edildi????? Icon_minitimeCuma Ağus. 03, 2007 12:43 pm

İlk kol saati nedn icat edildi????? Saat19

Fransa’da yaşayan Brezilyalı pilot Alberto Santos’un en büyük tutkusu uçmaktı. Ancak saatle ilgili önemli bir sorunu vardı. O zamanlarda herkes köstekli saat kullanıyordu ve bu yüzden hem iki eliyle uçağı kullanıp hem de cebinden çıkarması gereken saatine bakamıyordu. Havadayken de zamanı öğrenebilmek için arkadaşı Louis Cartier’den yardım istedi. Cartier 1904 yılında saat yapımcısı Edmond Jaeger’in yardımıyla ilk kol saatini hazırladı. 1906 yılında Santos yeni bir rekor kırdığından emin olmak için uçağından çıkarken saatine bakınca bunu gören kalabalık bu garip saati beğendi ve bir anda Cartier’ye yeni saat siparişleri yağdı.
BsM
Moderatör
Moderatör
BsM

MesajKonu: Geri: İlk kol saati nedn icat edildi?????   İlk kol saati nedn icat edildi????? Icon_minitimeCuma Ağus. 03, 2007 1:00 pm

p. için saol
grkn_ceza
Admin
grkn_ceza

MesajKonu: Geri: İlk kol saati nedn icat edildi?????   İlk kol saati nedn icat edildi????? Icon_minitimeCuma Ağus. 03, 2007 1:34 pm

bişi diil de acayip bi icat:D
raphastasi
Üye
Üye
raphastasi

MesajKonu: Geri: İlk kol saati nedn icat edildi?????   İlk kol saati nedn icat edildi????? Icon_minitimeÇarş. Ağus. 22, 2007 12:02 am

bişi sorcam grkan abi senin böle buşuşlar ilgin mi var benimde vardı bir ara hatta küçük bişiler icat etmeye açlışmıştım ama kimya olarak değil fen olarak ama elektrik malzemem olsaydı yapardım elektrik malzemesi almadım sonra hevesim açtı ama büyüyünce yışldızları gözlemlemek te isterim

İlk kol saati nedn icat edildi?????
1 sayfadaki 1 sayfası