Kocaman bir evde içki içen,sigara kullanan zengin bir ailenin genç kızı,dadısı,annesi,babası ve uşaklar yaşar.Dadı genç kıza ufaklığından beri hep dualar,iyilik gibi dinle ve hayatla ilgili iyi şeyler öğretir.Bir gün genç kız bir arkadaşının doğum günü partisine gider ve orada tüm arkadaşlarıyla beraber içki içerler.Bütün arkadaşları orada kalırken genç kız eve gitmek ister.Çok içkili olduğundan arkadaşları giitmesini istemezler ama genç kız ısrar eder ve eve gitmek üzere yola çıkar.Arkadaşları "hiç olmaz sa araban ile gitme bir kaç metre ötede metro var metro ile git" derler.Kızde "peki" der.Gecenin bir yarısı metroda sadece üç kişi vardır.Biri genç kız,biri yüzünde hayır görünmeyen korkunç bir adam ve diğeride bir geç bayan.Korkunç adam bir genç kıza bakar bir diğer bayana bakar.Karar kılar ve genç kızın (partiden çıkan kızın) üstüne doğru yürür.Genç kız elbette böyle korkunç,saçı sakalı birbirine karışmış bir adamdan korkar ve dadısının dedikleri alına gelir " ne zaman başın sıkışırsa,zor durumda kalırsan ayetel kürsü yü oku.Allah sana yardım eder,yanında olur"der.Genç kız hemen ayetel kürsü yü okumaya başlar.Elinde bıçak olan,o korkunç,saçı sakalı bibirine karışmış adam kızdan ürker ve geri çekilir.Genç kızda şaşırır ve o sıra metrosu gelir.Hemen alel acele metroya biner ve eve gider.Bu olaydan hiç kimseye bahs etmez.Sabah her zama ki gibi kahvaltıya otururlar ve genç kız eline gazeteyi alır.Bir de ne görsün dün gece gördüğü korkunç adam diğer kızı öldürmüş...Genç kız gazeteyi çığlıkla elinden fırlatarak odasına kaçar.Dadısı odasına girdiğinde genç kızı ağlarken görür der ki " ne oldu güzel kızım sofradan bir çığlıkla kalktın bi sıkıntın mı var"Genç kız durumu dadısına anlatır ve hemen o an ayetel kürsüyü okuduğunu söyler.Dadısıda "tamam kızım sen gene ayetel kürsüyü oku" der ve odadan çıkar.Genç kız bu zor korku dolu günlerini atlattıktan sonra babasına telefon açar "babacığı benim aklında bir soru işareti var " der.babasıda " neymiş bakalım güzel kızımın problemi " der ve genç kız başlar durumu anlatmaya der ki " ben bu adamla görüşüp neden beni öldürmediğini öğrenmek istiyorum"Babası itiraz etsene kızı ikna olmaz ve işe koyulur.Gerekli yerlerden izin alıp kızını o adam ile görüştürür.Genç kız adamı ilk gördüğünde korkar der ki " beni hatırladın mı? ben o gün metrodaki kızım" der.Adam bir az düşündükten sonra genç kızı hatırlar ve " evet " der.Genç kız merak ettiği soruyu sorar " neden beni değilde onu öldürdün" der.Adam anlatmaya başlar " o gün senin üstüne geldiğimde senin etrafını birden bire iri yapılı askerler çevirdi.Ben senden değil o askerlerden korktum ve diğer kıza gittim" der.Genç kız şaşırır ve anlar ki Allah o an ona ayetel kürsüyle yardımcı melerklerni asker olarak yolladığını.Bir kaç yıla varmadan genç kızın annesi ve genç kız teseddüre girerler.Genç kızın çocukları,annesi ve babası mutlu bir şekilde yaşarlar.......